Contra la LGTBI-fòbia, des dels centres de treball i des de tot arreu

Avui, 17 de maig, posem un any més el focus en les violències que patim el col·lectiu LGTBIQ+, a la feina i arreu. Les dades apunten que des de l’1 de gener s’han denunciat més de 105 incidents LGTB-fòbics. Tanmateix, aquestes dades tan sols anuncien una realitat molt més dura i és que les persones amb identitats dissidents patim diàriament i en tots els àmbits, discriminacions i violència.

En l’àmbit laboral, les discriminacions per raó d’orientació i identitat sexual o expressió de gènere són sistèmiques. Continuen sent una xacra que té efectes molt lesius en les condicions de vida de qui les patim: assetjaments, agressions, precarietat laboral, atur… sobretot si pertanyem a la classe treballadora.

Malgrat que s’han aprovat lleis catalanes i estatals, aquestes molt més recents, que obliguen les empreses a articular mesures per prevenir discriminacions, assetjaments i agressions contra el col·lectiu LGTBIQ+, cal intensificar les polítiques públiques de caràcter material, per avançar en la seva erradicació, perquè el masclisme està molt incrustat en la cultura organitzacional de les empreses i les resistències són enormes.

Alhora, l’increment dels discursos d’odi per part de les organitzacions d’extrema dreta i l’amplificació mitjançant els seus altaveus mediàtics, així com l’augment sense aturador de les desigualtats socials i la precarietat laboral, generen un context perillós pel conjunt de la classe treballadora, les dones i nenes, els col·lectius històricament discriminats i per a totes les persones del col·lectiu LGTBIQ+ que desafiem el poder patriarcal heteronormatiu.

Des de la Intersindical també dissentim d’aquest marc heteropatriarcal en què se sustenta el capital per perpetuar el seu poder. Denunciem les discriminacions i violències que patim el col·lectiu LGTBIQ+ i lluitem per un marc laboral català efectivament inclusiu, segur i saludable, en el marc d’una societat de persones lliures i diverses.
En aquest camí ens situem la Intersindical, en el compromís de lluitar des dels centres de treball i des de tots els espais on actuem, contra qualsevol expressió LGTB-fòbica i per la construcció de la República catalana de drets i social, feminista i inclusiva.