Manifest 25N: Volem ser lliures de violències masclistes, a la feina i a tot arreu!

Un any més, La Intersindical posem de manifest que la lluita sindical des d’una perspectiva feminista és clau per a erradicar tota mena de violència masclista originada pel patriarcat i el capital en els centres de treball.

Són moltes les formes que pren la violència masclista en el nostre entorn i és important prendre consciència per poder-les prevenir, detectar, abordar i finalment erradicar. Els centres de treball són espais on hi passem gran part del nostre temps i com en les altres esferes de la nostra vida, les dones patim violències masclistes en forma d’assetjaments de caràcter sexual, per raó de sexe i per opció sexual, identitat o expressió de gènere. I altres formes de violències com l’econòmica i la institucional, que deriven en pobresa i desprotecció enfront dels abusos i discriminacions.

Cal intervenir permanentment en els centres de treball per denunciar i aturar aquestes violències quotidianes. Des de La Intersindical lluitarem per:

  • Denunciar les violències i exigir mecanismes de prevenció.
  • Garantir Plans d’Igualtat a totes les empreses de més de 50 treballadors i pressionar a aquelles que tenen menys de 50 perquè els implementin. Plans d’Igualtat no per cobrir l’expedient. Lluitem i volem ser-hi per garantir Plans útils per a les treballadores i entre elles, les més precàries. Plans que continguin mesures eficaces per a eliminar la bretxa de gènere, garantir condicions de treball justes, un entorn de treball segur i erradicar les violències masclistes.
  • Exigir Protocols de prevenció, detecció i abordatge de les violències masclistes en clau transformadora, i que garanteixin un enfocament reparador vers les dones i contundent vers els agressors.

Alhora, La Intersindical denunciem un cop més les violències que patim les dones a la resta d’esferes de la nostra vida. Violència quan no se’ns reconeix ni econòmicament, ni social, les tasques de cura i sostenibilitat de la vida. Violència quan reformen les pensions que ens fan cada dia més pobres. Violència quan ens agredeixen sexualment. Violència quan se’ns cosifica; Violència quan ens assassinen…Violència, violència, violència per ser dones.

Enfront d’aquestes agressions cal una resposta social i política de tolerància zero. D’acord amb el nostre compromís per construir la República catalana independent i feminista de la classe treballadora, La Intersindical ens aliem amb el moviment feminista per construir una societat lliure de violències masclistes. Des del nostre àmbit d’intervenció sociopolítica lluitem per garantir un marc de relacions laborals propi i exigir la implementació de polítiques públiques feministes que tinguin com a objectiu eliminar les violències masclistes a la feina i a tot arreu.

CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES: AUTODEFENSA FEMINISTA. A LA FEINA I A TOT ARREU.

La Intersindical crida a manifestar-se a les diferents convocatòries del moviment feminista arreu del territori. Enllaç a Novembre Feminista

Manifest (pdf)descarrega’l
Cartell (pdf)descarrega’l
Imatge per instagramdescarrega-te-la
Imatge per twitterdescarrega-te-la
Targetons amb lemesdescarrega’ls