El 55% de les persones a l’atur a Catalunya són dones, el mes d’abril

Tot i que la desocupació es va reduir en prop de 9.000 persones respecte al mes anterior, gràcies a l’impuls de la Setmana Santa, a Catalunya encara que hi ha prop de 30.000 persones sense feina en relació a fa un any (+6,28%) i la xifra total de persones aturades se situa en unes 497.000 persones. Per sexe, el 55,2% de les persones aturades són dones i el 44,8%, homes.

Per altra banda, l’atur a Catalunya durant el mes d’abril es va reduir a tots els sectors econòmics (-1,8%), sobretot al serveis, però també a la indústria i la construcció. Les úniques perjudicades van ser les persones desocupades sense experiència laboral. Tot i la disminució de l’atur el mes passat, la contractació va caure. Tanmateix l’afiliació a la Seguretat Social a Catalunya va incrementar-se, arribant als 3,4 milions. La contractació indefinida durant aquest mes va reduir-se un 13,6% respecte al març i la temporal, en canvi, va incrementar-se un 2,4%. La gran majoria (84%) són contractes temporals, mentre que el 16% restant fan referència a contractes indefinits.

D’altra banda, les Illes Balearstambé han registrat una caiguda de la desocupació (-1,1%), tot i que més moderada que Catalunya. L’arxipèlag ha començat el mes de maig amb 82.000 persones aturades. Finalment, el País Valenciàha registrat un lleu augment de la desocupació (+0,1%). Ara mateix, al País Valencià hi ha unes 448.000 persones sense feina registrades.