Les externalitzacions generen més precarietat -Sectorial de la Generalitat i Ens adscrits

Malauradament a la Generalitat ja fa temps que patim les externalitzacions dels serveis públics, i en un dels sectors en què més es reflecteix, per no dir el en el que més, és en el de serveis de neteja. El gruix de les persones que treballen en aquest sector són dones que es troben en unes situacions laborals i econòmiques extremament precàries.

Les empreses externes contractades per les administracions públiques per gestionar aquests serveis, són sovint multinacionals que exploten les treballadores per obtenir uns guanys enormes.

Les pràctiques habituals d’aquestes empreses inclouen abusos de contractació temporal, de jornades impossibles de conciliar amb la vida familiar, de salaris que no arriben als 900€ al mes, d’exigències de disponibilitat horària absoluta, de control estressant de l’empresa i de l’administració alhora (la qual cosa provoca més pressió a les treballadores, que se senten doblament sotmeses), etc.

I les administracions públiques no tan sols no imposen clàusules que garanteixin condicions laborals dignes, sinó que no eviten que la pandèmia agreugi encara més la situació. Revertir aquestes condicions de treball precàries, passa sí o sí  per internalitzar urgentment la gestió del tots els serveis cedits a tercers, i assumir el personal que hi treballa realitzant-los.

Necessitem uns serveis públics i de qualitat que dignifiquin la feina de totes les nostres treballadores, perquè sí, són malanomenades «personal extern» però treballen colze a colze amb nosaltres i per tant, són les nostres companyes i han de tenir els mateixos drets que nosaltres.

Comissió igualtat. Sectorial de la Generalitat i ens adscrits de la Intersindical